Monthly Archive 12 november 2015

3 redenen om een tuinkas aan te schaffen

Wie droomt er nu niet van een mooie tuin met bloemen en planten? Het moment dat in het voorjaar alle bloemknoppen openspringen en er stuk voor stuk mooie bloemblaadjes tevoorschijn komen geeft veel mensen een blij gevoel. Waarschijnlijk wilt iedereen wel zo’n tuin hebben, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Misschien heeft u geen geschikte ondergrond in de tuin liggen of zijn de weersomstandigheden dusdanig slecht dat groei van planten en bloemen niet mogelijk is in uw tuin. In dat geval kunt u een tuinkas aanschaffen. In dit artikel leest u 3 voordelen van een tuinkas en waarom deze goed van pas kan komen in uw tuin.

1. Bescherming

De voornaamste functie van een tuinkas is de bescherming voor planten en bloemen. Veel groen kan niet tegen slechte weersomstandigheden en koude temperaturen. Het gevolg is dat het de groei belemmerd. Voornamelijk jonge planten kunnen niet tegen veel regen en koude ondergronden. Deze hebben extra verzorging nodig en dat is een tuinkas de ideale oplossing. In een tuinkas kunt u ook zelf bepalen hoe hoog u de temperatuur zet, dus u kunt de perfecte omstandigheden creëren voor uw planten en bloemen.

2. Controle houden

Een ander voordeel van een tuinkas is dat u de volledige controle heeft over alles wat er maar groeit. Buiten heeft u niet de touwtjes in handen en heeft u geen invloed over de omstandigheden. In een tuinkas kunt u alles echter goed in de gaten houden en kunt u bloemen en planten extra aandacht geven als ze dit nodig hebben.

3. Verse producten

Misschien zit u er wel aan te denken om verse groenten te kweken. Dan is een tuinkas ook ideaal om dit in te doen. Bovendien bespaart het u ook veel geld aan boodschappen, omdat u nu alles zelf verbouwt. Veel mensen proberen dit ook wel eens in de tuin, maar hebben dan minder succes, omdat ze afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. In een tuinkas heeft u dit probleem niet en kunt u onbeperkt groente en fruit kweken.

Wat voor soort tuinbeeld wilt u graag?

Vindt u de tuin ook wat aan de saaie kant worden? Zou u de tuin eens willen opvrolijken en van meer sfeer willen voorzien? Dan zijn tuinbeelden de ideale oplossing. Deze beelden brengen iets extra’s voor in de tuin. Daarbij kunt u denken aan een simpel beeldje voor op de tafel of van een groter beeld midden in de tuin. Maar wat voor soort beeld tilt de sfeer in uw tuin naar een hoger niveau? In dit artikel gaan we enkele soorten uitlichten en wie weet zit er een geschikte voor u tussen.

Natuursteen

Veel gebruikte materialen voor natuursteen zijn marmer, lavasteen en terrazzo. Tuinbeelden van natuursteen zijn zeer modern en hebben een vaak een aparte vorm die heel uniek is. Geef ze dus een aparte plek in de tuin waar ze opvallen. Het liefste met weinig andere attributen in de buurt. Zodoende komt de ware schoonheid van deze tuinbeelden naar voren.

Beton

Tuinbeelden van beton worden over het algemeen wat vaker gebruikt. Voornamelijk fonteinbeelden en beelden in de vorm van dieren worden van beton gemaakt. Het aanbod onder betonnen tuinbeelden is wat ruimer dan iedere andere soort, dus daarom worden deze als minder speciaal gezien. Het maakt dus ook niet uit waar u dit beeld in de tuin neerzet. Het staat overal goed!

Brons

Bronzen tuinbeelden zijn juist weer wel speciaal. Deze worden vaak ontworpen op aanvraag. Veel mensen willen een bronzen beeld hebben dat een speciale betekenis heeft. Vaak gaat het om levensechte beelden en niet om standaard figuren. Tuinbeelden van brons behoren ook tot het duurdere segment, dus u zult goed moeten nadenken of u een beeld wilt hebben van dit materiaal.

Fossiel hout

De laatste soort die wordt uitgelicht is fossiel hout. Doorgaans komen deze niet voor in tuinen, maar meer op openbare plekken, zoals een groot plein. Fossiel hout is eigenlijk niet meer dan versteend hout, alleen kan dit materiaal niet verteren. Wilt u dus een uniek exemplaar? Dan moet u zeker voor een tuinbeeld van fossiel hout gaan.

Tuin opknappen: zelf doen of laten doen?

Heeft u er wel eens aan gedacht om zelf uw tuin op te knappen? Dit is een tijdrovende en ingrijpende klus, omdat u een heel stappenplan moet afwerken voordat u uiteindelijk kan genieten van een mooie, opgeknapte tuin. Daarnaast dient u ook te bepalen wat u precies wilt aanpakken in de tuin. Wilt u graag een andere ondergrond? Of wilt u soms een mooi aardeperkje met diverse planten en bloemen? U kunt het zo gek niet verzinnen of u kunt het aanpassen in uw tuin. Ook moet u aan het budget denken. Hoeveel heeft u te besteden en wat heeft u er voor over? Door hierover na te denken kunt u veel beter gaan bepalen wat u kunt aanpakken.

Zelf doen

Nadat u heeft vastgesteld wat u graag ziet veranderen in de tuin, wordt het tijd voor de volgende fase. Hoe pakt u het aan? Laat u het door een ander doen of bent u zelf in staat om de klussen op te pakken? Misschien heeft u iemand in de omgeving die bijvoorbeeld de tuin kan betegelen voor een prikkie. Indien u het zelf aanpakt, heeft u natuurlijk ook zelf de touwtjes in handen. U kunt zelf bepalen volgens welke strategie u te werk gaat. Het enige wat u dan zelf dient te regelen, zijn de materialen. Wellicht heeft u geen idee waar u dit kunt regelen. Laat u dan adviseren door een expert die dit al vaker heeft gedaan. Zodoende kunt u snel en effectief aan het werk gaan.

Uitbesteden

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u er nauwelijks tijd voor heeft. In dat geval kunt u het uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Volgens een expert van Huisfocus.nl besteden veel huishoudens het onderhoud van hun tuin uit. Dit heeft vaak te maken met een enorm tijdgebrek en een tekort aan kennis en materialen, zo verklaart de expert. Met het uitbesteden heeft u wel de garantie dat het op de juiste wijze gebeurt. Een vakman beschikt immers over de juiste kennis en materialen om uw tuin helemaal aan te pakken. Het nadeel is dat u hiervoor wel weer kosten maakt.

Bedenk dus goed hoeveel u te besteden heeft en hoeveel u over hebt voor uw eigen tuin. Met dat inzicht heeft u een duidelijk beeld of u het uit kan besteden of dat u het toch zelf gaat proberen.

Vijver aanleggen?

U heeft uw hele tuin onder handen laten nemen, maar mist toch nog iets. Na een paar dagen lekker in uw nieuwe tuin gezeten te hebben, bent u er eindelijk uit: u wilt een vijver aanleggen. Nu blijkt al snel dat er vrij veel mogelijkheden zijn als het gaan om het aanleggen van een vijver. Zo kunt u voor een kant-en-klare vijverbak gaan, maar is het ook mogelijk om vijverfolie te kopen om wat meer ‘vrijheid’ te hebben. Dan kunt u immers zelf een gat van de gewenste grootte in de grond graven, om er vervolgens de folie in aan te brengen. Maar wat is nu de beste keuze? Hoe pakt u dit aan?

Laat het over aan een specialist

Natuurlijk kunt u zelf een vijver aanleggen. Tenzij u zelf erg handig bent en al vaker een vijver heeft aangelegd, zien we dit echter vaak misgaan. Daarom is het wel degelijk verstandig om het over te laten aan een specialist. Zo weet u niet alleen zeker dat het goed gebeurd, maar krijgt u ook advies. Adviezen zijn altijd bruikbaar, want een vijver aanleggen is één, maar daar de juiste planten en dieren in plaatsen is twee.

Niet alle planten en vissen kunnen in uw vijver

Het is namelijk zo dat niet alle planten en vissen zomaar in uw vijver kunnen leven of in leven kunnen blijven. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor goudvissen, maar wist u dat niet alle soorten goudvissen geschikt zijn voor in uw prachtige nieuwe vijver? Enkel de gewone goudvis, de sluierstaart goudvis en de bonte shubunkin zijn daarvoor namelijk geschikt. Ook de keuze voor planten in een vijver is belangrijk. Vissen dienen bijvoorbeeld voldoende zuurstof te krijgen, maar ook met het zogenaamde biologische evenwicht moet rekening gehouden worden. Kortom: bij het aanleggen van een vijver komt wellicht meer kijken dan u in eerste instantie zou denken!