Monthly Archive 13 september 2017

Betonlook meubels

Uw huis wat restylen op een moderne manier? Waarom niet werken met betonlook meubels? Zou u graag uw woning wat opfrissen, maar weet u niet goed waar te beginnen? Misschien kunt u dan beginnen om modernere meubels te zoeken voor in de woning. Deze geven al een heel andere look aan een woning, zonder dat het daarom noodzakelijk duur hoeft te zijn. Hierin bent u volledig vrij. Wilt u wel eens iets helemaal anders, dan zijn meubels in betonlook misschien wel iets voor u. Hieronder leest u enkele van de redenen waarom u zou kunnen kiezen voor meubels in betonlook.

Waarom kiezen voor meubels in betonlook?

Hieronder enkele van de redenen waarom u zou kunnen kiezen voor meubels in betonlook. Dit zijn er slechts enkele, maar natuurlijk zijn er nog veel meer. Zoals hierboven al vermeld, is het heel mooi. Het geeft een woning hiermee onmiddellijk een andere uitstraling hiermee. Het is daarenboven nog eens heel hip. Houdt u van de laatste modetrends, dan is dit vast en zeker een aanrader. Het ziet er uit als betonnen meubels, maar ze zijn niet zo zwaar als betonnen meubels. Dit betekent dan weer dat de meubels ook makkelijk te verschuiven zijn indien dit nodig zou zijn. Betonlook past eigenlijk bij alle soorten woningen: van moderne en strakke woningen tot de meer klassieke woningen die wat landelijker zijn. Hier hangt het vooral af van hoe de zaken gecombineerd worden en wat uw eigen smaak hierin is natuurlijk. Opnieuw dit zijn slechts enkele van de redenen waarom iemand zou kunnen kiezen voor meubels in betonlook. Er zijn natuurlijk nog tal van andere redenen.

Interesse in eigen meubels in betonlook?

Heeft u intussen ook wel interesse gekregen in de aankoop van meubels in betonlook, bekijk dan zeker het aanbod eens op het internet. Daar vind u de verschillende aanbieders terug met de verschillende producten met daarbij de verschillende gevraagde prijzen. Vergelijk deze allemaal eens rustig en bekijk dan rustig of het ook iets voor u zou zijn of toch maar niet. Aarzel zeker niet om vragen te stellen aan de aanbieders indien nodig, zo bent u steeds goed voorbereid en zo vermijd u ook eventuele latere problemen. Alvast veel succes gewenst bij het maken van uw keuze hierbij.

Geniet van uw tuin met een zelfgemaakte overkapping

Door zelf een overkapping in uw tuin te maken, kunt u er op een eenvoudige manier voor zorgen dat u meer en langer gebruik kunt maken van de tuin. Daarnaast is een overkapping een echte sfeermaker in een tuin, waarmee bovendien binnen met buiten te combineren is.

Waarom een overkapping in uw tuin plaatsen?

Een overkapping in een tuin heeft eigenlijk twee grote voordelen: als het regent kunt u nog steeds lekker in de tuin blijven zitten en ook op koelere avonden blijft het door de overkapping aangenaam vertoeven. Natuurlijk heeft niemand zin om zich nat te laten regenen. Met een overkapping in de tuin daarentegen kunt u lekker buiten blijven zitten en genieten van de verfrissende buitenlicht. Steek lekker de barbecue aan of ga gourmetten of steengrillen aan de buitentafel. Zowel het buitenmeubilair als het gezin blijft lekker droog onder de overkapping die u zelf heeft gemaakt.
Een andere goede reden om een overkapping in de tuin te creëren, is vanwege het feit dat onder zo’n overkapping de warmte van overdag langer behouden blijft. Zo kunt u ook ’s avonds wanneer het begint af te koelen lekker buiten blijven zitten, omdat de koude lucht u niet bereikt.

Hoe kan ik zelf een overkapping maken in mijn tuin?

Voordat u direct begint met zagen, boren en timmeren is het verstandig eerst goed op papier te zetten wat de wensen voor de overkapping zijn. Hoe groot moet deze bijvoorbeeld worden en waar moet de overkapping komen te staan? Meet vervolgens de plek van uw keuze nauwkeurig op. Ga ook na welke look u met de overkapping wilt creëren en stem de keuze voor de soort hout hierop aan. Maak vervolgens een goede schets van de overkapping die u gaat bouwen en schrijf op wat jullie hier allemaal voor nodig hebben. Geef alle benodigde materialen aan, dus niet alleen het aantal planken en de hoeveelheid dakbedekking, maar ook het aantal schroeven of spijkers. Een goede tip is om ruim voldoende schroeven of spijkers op voorraad te hebben. Mocht u dan toch nog wat meer nodig hebben, dan kunt u direct door met het maken van de overkapping.

Vervolgens bent u klaar om naar de bouwmarkt of houthandel te gaan. Indien gewenst kunnen zij vaak de planken voor u op maat zagen. Dat scheelt weer werk, zodat u eerder kunt genieten van de zelfgemaakte overkapping. Als u alle benodigde materialen binnen heeft, kunt u beginnen met het maken van de overkapping. Waarschijnlijk bent u handig genoeg en zet u vervolgens de overkapping in ongeveer een middag in elkaar. Richt daarna de overkapping in met comfortabele stoelen of banken en voilà: u kunt lekker gaan zitten onder de eigen, zelfgemaakte overkapping. Wees trots op het eindresultaat en de eigenhandig gebouwde overkapping en bovenal: geniet!

Bestraten van de tuin

Het type bestrating in uw tuin bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en is dus een belangrijk aspect van uw tuin. Bij het uitkiezen en leggen van siertegels zijn er veel factoren waar u rekening mee moet houden en het kan daarom handig zijn hulp in te schakelen van een hovenier.

Bestratingsplan

Tijdens het ontwerpen van je tuin moet u onder andere rekening houden met de bestrating. Het kan dan gaan om een tuinpad, terras, oprit of patio. Een professionele hovenier kan hiervoor een bestratingsplan maken. Er wordt dan rekening gehouden met de functie van de bestrating, is dit praktisch of decoratief, en met functionele zaken als afwatering en onderhoud van de bestrating. Er zijn talloze materialen beschikbaar voor toepassingen in de tuin waarvan sommige geschikter zijn dan andere voor bepaalde toepassingen. Een hovenier weet welk materiaal het beste past bij welke functie en kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit natuursteen, beton, hout of een combinatie van verschillende tegels en materialen. De hovenier kan u informatie geven over de nieuwste trends in bijvoorbeeld steensoort, duurzaamheid en bestratingspatroon, maar ook welk materiaal mooi zou passen in uw tuin. Als u niet zoveel geld wilt uitgeven aan de bestrating hebben hoveniers vaak ook restpartijen uit bijvoorbeeld een showtuin. Dit zijn kwalitatief nog goede tegels, alleen dan voor een lagere prijs.

Het bestraten van de tuin

Bestraten is een klusje wat erg nauw komt en de meeste mensen laten dit dan ook over aan een professional. Er moet gezorgd worden dat alles waterpas, recht en strak gelegd word, maar ook dat de tegels nog ruimte hebben om te werken. Als het terras niet goed betegeld is, kan het binnen een korte tijd flink verzakken.

Eenvoudige tuintips die uw tuin een nieuwe impuls geven

Wanneer de lente weer voor de deur staat, begint het bij de meeste tuineigenaren weer te kriebelen. Ze willen de tuin weer in en ervoor zorgen dat ze deze zomer optimaal kunnen genieten van een prachtige tuin. Maar ook wanneer u niet zulke groene vingers hebt, wilt u graag het meeste uit uw tuin halen. Gelukkig is het echt niet nodig om drastische veranderingen door te voeren om in het voorjaar te kunnen genieten van uw tuin. We zetten graag een aantal eenvoudige tuintips op een rijtje waarmee u uw tuin gemakkelijk en snel een nieuwe impuls geeft.

Koop slim planten in

Wanneer u uw tuin wilt opknappen, dan is de eerste plek waar u naartoe gaat natuurlijk het tuincentrum. Daar wordt u in de verleiding gebracht om de meest prachtige, exotische seizoensplanten in te slaan voor uw tuin. Toch is het verstandig om uw hoofd erbij te houden wanneer u planten gaat kopen. Bent u een ontzettende tuinliefhebber of heeft u niet zo’n groene vingers en wilt u liever een tuin die laag in onderhoud is? We raden aan om een mix te kopen van grondbedekkers die het hele jaar door mooi blijven en seizoensplanten die uw tuin in de lente en zomer voorzien van de nodige kleur. Zo kunt u optimaal genieten voor zo min mogelijk moeite. Kijk daarnaast ook eens op Marktplaats of andere verkoopsites. Hier worden vaak gratis of tegen een kleine vergoeding planten aangeboden. Dat scheelt een hoop in de kosten.

Hergebruik oude materialen in uw tuin

Nee, niet gelijk die oude planken of pallets weggooien hoor. U kunt er namelijk nog ontzettend leuke dingen mee doen. Van oude steigerhouten planken maakt u bijvoorbeeld eenvoudig een hippe plantenbak of stijlvolle border. Een pallet draait u op z’n kant, timmert u aan de onderkant dicht en hangt u aan de muur als plantenbak. Er zijn ontzetten veel creatieve manieren waarop u oude spullen kunt hergebruiken. Struin bijvoorbeeld eens Marktplaats af of bezoek de kringloopwinkel en gebruik uw creativiteit. Zo kunt u voordelig en snel een hele nieuwe impuls geven aan uw tuin.