3 tips voor een tuin met de juiste uitstraling en privacy

3 tips voor een tuin met de juiste uitstraling en privacy

De dagen zijn weer langer en dat betekent dat veel mensen graag buiten willen vertoeven. Huishoudens die een tuin hebben, genieten daar graag van hun eigen omgeving, want wat is er nu zaliger dan lekker te barbecue├źn, te relaxen en visite te ontvangen dan in de eigen tuin? Om optimaal te kunnen genieten heeft u dus een tuin met uitstraling en privacy nodig. Hoe krijgt u dat voor elkaar? Met deze tips kunt u ervoor zorgen dat u straks de ideale tuin heeft.

1. Goede afscheiding

De basis voor een tuin met privacy is natuurlijk een goede afscheiding. Er zijn op dit vlak echter heel veel mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om een betonnen schutting te plaatsen, zodat u een stevige omheining heeft, maar u kunt ook kiezen voor een eenvoudigere variant zoals een houten schutting. Bij een betonnen schutting kunnen buitenstaanders denken dat u iets te verbergen heeft. Dit kan leiden tot ongewenste gasten in uw huis. Daar zit u natuurlijk helemaal niet op te wachten. Daarbij is het ook minder prettig voor de buren. Wij raden dus aan om voor een houten schutting te gaan, want vaak pas dit beter bij de rest van de tuin en uw privacy wordt er niet minder door beschermd.

2. Breng groen terug

Naast de privacy is de uitstraling ook heel belangrijk en hoe kunt u deze nu er beter inbrengen dan met groen? Planten en struiken die groen zijn ogen heel vriendelijk. Natuurlijk moet u het ook niet overdrijven, maar juist op strategische plekken het groen aanbrengen. Hier en daar een struik en een boom kan al veel verschillen opleveren. Daarbij kunt u natuurlijk ook voor een groene afscheiding gaan door bijvoorbeeld een heg te plaatsen. Op die manier heeft uw tuin uitstraling en privacy tegelijkertijd.

3. Slim inrichten

Indien u al het groen heeft ingedeeld, kunt u overgaan tot de tuinmeubelen en andere voorzieningen. Wilt u graag een mooie loungeset, een zitplek met tafels en stoelen of een combinatie van beide? Het kan allemaal! Echter moet u wel rekening houden met de ruimte en mogelijkheden, maar daar kunt u zelf het beste over oordelen. Zorg er echter voor dat het niet te veel wordt, want dat kan juist weer ten koste van de uitstraling gaan.

Reacties zijn gesloten