Bescherm uw tuinmeubelen tegen ongedierte

Bescherm uw tuinmeubelen tegen ongedierte

Iedereen die een wat ouder meubel van hout in bezit heeft, herkent wel het probleem. U bekijkt het meubel van dichtbij, en plots valt u op dat er tal van kleine gaatjes te vinden zijn. Helaas is uw meubel aangetast door houtworm. Houtworm tast ook tuinmeubilair of bijvoorbeeld overkappingen aan. Wat kunt u hiertegen doen?

Wat is er erg aan houtworm?

De larven, die zich later ontpoppen tot een kever, doen zich tegoed aan hout en laten daarbij gaten achter. Na verloop van tijd kunnen zelfs grote houten draagbalken verpulveren, met grote schade tot gevolg. Ook kan uw tuinmeubilair zwaar beschadigd raken door houtwormen. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen wanneer u vermoedt dat er houtwormen in uw tuinmeubilair zitten.

Hoe kom ik van houtworm af?

De beste manier om van houtworm af te komen, is om de tuinmeubels waar houtworm in zit, in de winter in uw tuin te laten staan. Houtworm kan niet tegen vorst en wanneer het hard genoeg vriest, zullen de beestjes doodvriezen en bent u er dus vanaf. Let ook op dat de temperatuur in het meubel vaak hoger is dan buiten het meubel, dus het moet wel echt een paar dagen flink vriezen alvorens de houtworm dood is. En het moet dus toevallig wel winter zijn. Deze methode is niet altijd toepasbaar, terwijl het niet aan te raden is om lang te wachten met de bestrijding.

Gelukkig is er een effectievere methode voor het bestrijden van houtworm. U kunt zelf chemische bestrijdingsmiddelen aanschaffen waarmee de houtworm te verdelgen is. Dat werkt vaak wel aardig, maar het probleem is dat u pas na lange tijd weet of het bestrijden ook daadwerkelijk effectief is geweest. Wanneer er ook maar één eitje van de larve (de houtworm) achter blijft, kan de houtworm zich opnieuw verspreiden. Het wordt daarom over het algemeen aangeraden om het meubel door een professionele bestrijder onder handen te laten nemen. U weet zo zeker dat alle larven, maar ook alle eitjes dood zijn en de houtworm voorlopig niet meer terug zal komen. Zo kunt u weer met een gerust hart gebruik maken van uw tuinmeubilair.

Comments are closed