Dit zijn de beste sloten voor uw schuur

Dit zijn de beste sloten voor uw schuur

Er zijn tegenwoordig dusdanig veel sloten op de markt, dat u wellicht door de bomen het bos niet meer kunt zien. We hebben daarom een deskundige slotenmaker in Alkmaar gevraagd alles nog even op een rijtje te zetten.

SKG goedkeuring

Het belangrijkste waar het bij sloten om draait, is de mate waarin het slot een inbreker letterlijk buiten de deur kan houden. Tegenwoordig wordt er nog steeds bij de best beveiligde banken en gebouwen ter wereld ingebroken, dus we hoeven als particulier ook zeker niet de illusie te hebben dat we inbrekers te allen tijde buiten kunnen houden. Wel kunnen we er alles aan doen om de kans op een inbraak zo gering mogelijk te houden. Dat doen we door de inbreker zoveel mogelijk te vertragen – en dat is precies waar het SKG keurmerk op ziet.

Een SKG slot met een waardering van één ster kan een inbreker tot drie minuten tegenhouden. Een slot met een SKG waardering van twee sterren kan een inbreker drie tot vijf minuten tegenhouden en een slot met drie sterren houdt een inbreker tot vijf minuten tegen. Dat lijkt erg weinig, maar het betekent wel dat een inbreker heel lang het risico loopt dat hij gesnapt wordt.

Welke SKG typeaanduiding voor de sloten van uw schuur geschikt is, hangt sterk af van de wensen die u hebt. Hebt u kostbare zaken in de schuur, dan is het sterk aan te raden om een slot met drie sterren te plaatsen. Valt het allemaal wel mee, dan zou u een slot met twee sterren kunnen overwegen.

Let op de zwakke plekken

Bij het laten aanbrengen van sloten is het van groot belang dat de totale beveiliging in evenwicht is. Het is zeer onverstandig om bij wijze van spreken het hele budget uit te geven aan sloten, terwijl de ramen zo van buitenaf te openen zijn. Let dus altijd op de zwakke plekken in de beveiliging en spendeer ook daar het budget aan. De keten is immers zo zwak als de zwakste schakel.

Reacties zijn gesloten