Bestraten van de tuin

Bestraten van de tuin

Het type bestrating in uw tuin bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en is dus een belangrijk aspect van uw tuin. Bij het uitkiezen en leggen van siertegels zijn er veel factoren waar u rekening mee moet houden en het kan daarom handig zijn hulp in te schakelen van een hovenier.

Bestratingsplan

Tijdens het ontwerpen van je tuin moet u onder andere rekening houden met de bestrating. Het kan dan gaan om een tuinpad, terras, oprit of patio. Een professionele hovenier kan hiervoor een bestratingsplan maken. Er wordt dan rekening gehouden met de functie van de bestrating, is dit praktisch of decoratief, en met functionele zaken als afwatering en onderhoud van de bestrating. Er zijn talloze materialen beschikbaar voor toepassingen in de tuin waarvan sommige geschikter zijn dan andere voor bepaalde toepassingen. Een hovenier weet welk materiaal het beste past bij welke functie en kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit natuursteen, beton, hout of een combinatie van verschillende tegels en materialen. De hovenier kan u informatie geven over de nieuwste trends in bijvoorbeeld steensoort, duurzaamheid en bestratingspatroon, maar ook welk materiaal mooi zou passen in uw tuin. Als u niet zoveel geld wilt uitgeven aan de bestrating hebben hoveniers vaak ook restpartijen uit bijvoorbeeld een showtuin. Dit zijn kwalitatief nog goede tegels, alleen dan voor een lagere prijs.

Het bestraten van de tuin

Bestraten is een klusje wat erg nauw komt en de meeste mensen laten dit dan ook over aan een professional. Er moet gezorgd worden dat alles waterpas, recht en strak gelegd word, maar ook dat de tegels nog ruimte hebben om te werken. Als het terras niet goed betegeld is, kan het binnen een korte tijd flink verzakken.

Reacties zijn gesloten