Bomen zagen was nog nooit zo gemakkelijk

Bomen zagen was nog nooit zo gemakkelijk

De winter is nog ver weg, maar zeker deze droge periode is uitstekend geschikt om een voorraadje kachelhout aan te leggen. Misschien heb je wel wat bomen in de achtertuin staan die verwijderd moeten worden. Hoe dan ook, deze zware klus ga je natuurlijk niet met handgereedschap doen. Niet alleen is het werk dan veel zwaarder, je bent ook veel langer bezig. Nee, deze klus is uitermate geschikt voor de accu kettingzaag.

Wat is een accu kettingzaag

Een accu kettingzaag wordt aangestuurd door een accu. Dat betekent dat je geen benzine nodig hebt, maar ook hoeft er geen stopcontact in de buurt te zijn om het hout te zagen of de boom te kappen. Voordat je de kettingzaag gaat gebruiken hoef je alleen de accu maar op te laden. Deze gaat vaak vele uren mee, zodat je lekker aan het werk kunt. Zeker wanneer je bomen gaat omzagen in een bos of ergens anders waar geen stroom voorhanden is, is de accu kettingzaag erg handig.En is je accu leeg, dan kun je vaak ook de accu van een ander tuingereedschap gebruiken , terwijl je de lege accu oplaadt.

De voordelen van een kettingzaag met accu

Een accu kettingzaag heeft veel voordelen ten opzichte van een kettingzaag op stroom of benzine. Ten eerste is de kettingzaag op accu een stuk stiller dan andere kettingzagen. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar zeker ook zo fijn voor je omgeving. Anders dan bij een kettingzaag op benzine, heb je bij een accu kettingzaag ook geen last van stinkende milieuonvriendelijke uitlaatgassen. Je bent dus goed milieubewust bezig. Daarnaast is het vullen van deze kettingzaag op benzine niet meer nodig. Je hoeft dus geen dure brandstof meer aan te schaffen, maar het enige wat je hoeft te doen is de accu opladen. Uiteraard zou je ook voor een elektrische kettingzaag kunnen gaan. Net als de accu kettingzaag is deze ook licht in gebruik en goed wendbaar. Het enige verschil is de snoer. Met een elektrische kettingzaag ben je altijd afhankelijk van stroom in de buurt, terwijl je met de accu kettingzaag eenvoudig enkele uren zonder stroom kunt werken. 

Wanneer een kettingzaag op accu gebruiken

In principe zijn accu kettingzagen geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik. Deze kettingzagen zijn net zo krachtig als een kettingzaag op benzine en een elektrische kettingzaag. Je kunt ze prima gebruiken voor het snoeien van bomen, het verwijderen van bomen, struiken of grote heesters en ze zijn onmisbaar in het tuinonderhoud en boomonderhoud. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op.

Reacties zijn gesloten