De wilde dieren in je achtertuin

De wilde dieren in je achtertuin

Wanneer we op zoek gaan naar wilde dieren hoeven we hiervoor niet al te ver af te reizen. Er zijn namelijk een hoop verschillende wilde dieren die gewoon in onze leefomgeving wonen. Zo vind je bijvoorbeeld een hoop verschillende dieren rond het huis. In deze tekst gaan we kijken naar de wilde dieren die we tegenkomen en hoe we rekening kunnen houden met deze dieren.

Wilde dieren in de achtertuin

Er komen een hoop verschillende wilde dieren voor in onze achtertuin. Je kan hierbij bijvoorbeeld aan vogels denken. Ze zoeken vaak naar voedsel in de tuin en bouwen zelfs nestjes wanneer zij eieren gaan leggen en een veilige plek kunnen vinden. Voedsel vinden zij in verschillende vormen. Dat kan bijvoorbeeld door besjes aan planten, maar ook insecten. Insecten zijn ook wilde dieren die veel in onze tuin voorkomen. Deze insecten worden niet alleen opgegeten door vogels, maar ook door knaagdieren. Egels zijn gek op tuinen en komen dus ook vaak voor. De wilde dieren zijn in gevaar en daardoor is het belangrijk dat wij als mens zoveel mogelijk doen om de wilde dieren te beschermen.

De wilde dieren beschermen

Doordat onze bebouwing zich bevindt in het leefgebied van de wilde dieren komen zij hierdoor in gevaar. Het is belangrijk dat wij rekening houden met de wilde dieren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een quickscan flora en fauna te laten uitvoeren. Een bedrijf voert dit uit en zoekt naar beschermde flora en fauna in de omgeving van de woning. Het is daarom altijd belangrijk om een quickscan flora en fauna te laten doen om dit te beschermen. Door het planten van verschillende soorten fauna help je allerlei dieren met het voortbestaan. Ook kun je vogelhuisjes opvangen zodat vogels een veilige omgeving kunnen vinden. Net als vogels zijn er ook huisjes voor egels en allerlei andere dieren. Op die manier kun je een hele hoop doen om de wilde dieren te helpen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *