Eenvoudige tuintips die uw tuin een nieuwe impuls geven

Eenvoudige tuintips die uw tuin een nieuwe impuls geven

Wanneer de lente weer voor de deur staat, begint het bij de meeste tuineigenaren weer te kriebelen. Ze willen de tuin weer in en ervoor zorgen dat ze deze zomer optimaal kunnen genieten van een prachtige tuin. Maar ook wanneer u niet zulke groene vingers hebt, wilt u graag het meeste uit uw tuin halen. Gelukkig is het echt niet nodig om drastische veranderingen door te voeren om in het voorjaar te kunnen genieten van uw tuin. We zetten graag een aantal eenvoudige tuintips op een rijtje waarmee u uw tuin gemakkelijk en snel een nieuwe impuls geeft.

Koop slim planten in

Wanneer u uw tuin wilt opknappen, dan is de eerste plek waar u naartoe gaat natuurlijk het tuincentrum. Daar wordt u in de verleiding gebracht om de meest prachtige, exotische seizoensplanten in te slaan voor uw tuin. Toch is het verstandig om uw hoofd erbij te houden wanneer u planten gaat kopen. Bent u een ontzettende tuinliefhebber of heeft u niet zo’n groene vingers en wilt u liever een tuin die laag in onderhoud is? We raden aan om een mix te kopen van grondbedekkers die het hele jaar door mooi blijven en seizoensplanten die uw tuin in de lente en zomer voorzien van de nodige kleur. Zo kunt u optimaal genieten voor zo min mogelijk moeite. Kijk daarnaast ook eens op Marktplaats of andere verkoopsites. Hier worden vaak gratis of tegen een kleine vergoeding planten aangeboden. Dat scheelt een hoop in de kosten.

Hergebruik oude materialen in uw tuin

Nee, niet gelijk die oude planken of pallets weggooien hoor. U kunt er namelijk nog ontzettend leuke dingen mee doen. Van oude steigerhouten planken maakt u bijvoorbeeld eenvoudig een hippe plantenbak of stijlvolle border. Een pallet draait u op z’n kant, timmert u aan de onderkant dicht en hangt u aan de muur als plantenbak. Er zijn ontzetten veel creatieve manieren waarop u oude spullen kunt hergebruiken. Struin bijvoorbeeld eens Marktplaats af of bezoek de kringloopwinkel en gebruik uw creativiteit. Zo kunt u voordelig en snel een hele nieuwe impuls geven aan uw tuin.

Reacties zijn gesloten