Fleur uw tuin op met de trachelospermum-jasminoides plant

Fleur uw tuin op met de trachelospermum-jasminoides plant

De trachelospermum-jasminoides plant, ook wel de sterjasmijn genoemd, weet uw tuin naast de groene kleur ook nog licht te geven met de witte jasmijnsterren. Als we over deze plantensoort praten hebben we het over een klimplant die van toegevoegde waarde is voor elke tuin. De beste plek om deze plant op volle kracht te laten groeien is vol in de zon.

Wat voor type is de trachelospermum-jasminoides plant?

De trachelospermum komt uit de Vinca-familie, een kruipende maagdenpalm. Het kenmerk van deze plant is de stervormige bloesem, oftewel bloei, die een witte kleur heeft tegen het groene blad. Dit geeft een prachtige kleurcombinatie die ook in uw tuin perfect past. De trachelospermum-jasminoides plant is een oorspronkelijk Toscaans wintersoort jasmijn. Hoewel het type en de naam ervan anders doet vermoeden, groeit en bloeit deze bloem het beste in de volle zon.

Bloei

Om de volledige plant te kunnen laten groeien, is een plekje in de zon van het grootste belang. Hoe meer zon voor de trachelospermum-jasminoides plant, hoe beter. Omdat het gaat om een klimplant, moet je iets in de buurt hebben waar de plant tegenaan kan groeien. Een stuk gaas langs een paal kan al genoeg zijn. U kunt de plant vanaf juni door laten groeien tot medio voorjaar.

Het snoeien van de plant

Klimplanten moeten over het geheel genomen worden teruggesnoeid, zo ook de trachelospermum-jasminoides plant. De oude takken zullen harder worden en dienen matig te worden gesnoeid. Het zal uw tuin in bloeiperiode een hoop kleur en een natuurlijke uitstraling geven.

Waar moet ik rekening mee houden?

De trachelospermum-jasminoides plant is een sterke plant die bevriezingstemperaturen tot 10 graden kan overleven. Volledige bevriezing is echter mogelijk, snoeit u de takken die dit overkomt volledig terug. Tevens kan een glanzende laag op het blad duiden op schildluis. Dit kunt u gemakkelijk bestrijden met de daarvoor bestemde middelen.

Reacties zijn gesloten