Gas, water en licht aansluiten in uw tuinhuisje

Gas, water en licht aansluiten in uw tuinhuisje

Wanneer u net een tuinhuis in uw tuin heeft geplaatst of heeft laten plaatsen, kan het van toegevoegde waarde zijn wanneer deze is voorzien van gas, water en licht. Dit biedt net iets meer mogelijkheden, maar kost u hoogstwaarschijnlijk wel iets meer moeite en geld. Aangezien er geen leidingwerk aanwezig is, moet dit immers nog aangelegd worden. Alleen wanneer u de benodigde leidingen hiervoor aanlegt of aan laat leggen, kunt u ook daadwerkelijk gebruikmaken van gas, water en licht in uw tuinhuis.

Leidingen aanleggen

Indien het tuinhuis net geplaatst is en er nog geen toevoer voor gas, water en licht is, moet u hiervoor de benodigde leidingen en bekabeling aanleggen. Deze zult u vanuit uw huis door moeten trekken naar de betreffende locatie in uw tuin. Er zullen dus verbindingen moeten worden gemaakt met het elektriciteit-, water- en gasnetwerk in uw woning. Daarvoor zal een sleuf moeten worden gegraven. Let bij het graven goed op of er geen andere bekabeling of leidingen in de grond liggen. Vergeet ook niet een tekening te maken van waar de leiding precies komt te lopen, zodat u daar later rekening mee kunt houden mocht u uw tuin ooit willen vernieuwen.

Elektriciteit

Om stroom in uw tuinhuis te krijgen, moet u eerst aan de buitenzijde van uw woning een lasdoos bevestigen. Vanuit dit punt kunt u vervolgens uw tuin voorzien van de benodigde stroomtoevoer. Wanneer u deze lasdoos aan gaat leggen, moet u altijd zorgen dat de stroom is uitgeschakeld.

Water

Als u zelf aan de slag gaat met het aanleggen van een waterleiding, zorgt u altijd eerst dat de watertoevoer volledig is afgesloten. Voor het aansluiten van de kunststof slangen kunt u gebruikmaken van knelfittingen. Evenals elektriciteitsleidingen, moet de waterleiding ook op minimaal 60 centimeter diepte geplaatst worden.

Gas

Doordat gas makkelijk brand, is het van belang dat de aansluiting hiervan zorgvuldig verloopt. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar het is aan te raden om een professionele loodgieter in te schakelen om u dit werk uit handen te nemen. Dit kost misschien wat meer geld, maar hierdoor bent u er wel van verzekerd dat alles goed en veilig is aangesloten.

Reacties zijn gesloten