Het belang van mooie tuinverlichting

Het belang van mooie tuinverlichting

Een mooie tuin, maar geen licht? Dan is het zaak om te zorgen voor goede tuinverlichting. Het belang van tuinverlichting is groot. Het is sfeer verhogend, zorgt eventueel voor veiligheid en biedt u de mogelijkheid om echt wat extra cachet aan uw woning en tuin te geven. Wij hebben het belang van mooie tuinverlichting voor u uiteen gezet, in 3 steekhoudende argumenten en geven u daarna nog wat plekken waar u informatie kunt krijgen over wat u moet weten bij het elektra aanleggen.

Argument 1 – het zorgt voor sfeer

Stel, u bent lekker aan het barbecueën. De Weber rookt, de gasten hebben het naar hun zin. Maar het wordt langzaam donker. Dan kan het vervelend zijn dat er geen extra licht in en rond de woning aanwezig is. Sterker nog, door het ontbreken van licht zien de gasten hun eten niet meer en weet u ook niet meer precies waar de BBQ staat.

Dat moment wilt u voorkomen. Door goed geplaatste tuinverlichting creëert u extra intimiteit en zorgt u voor een lekkere sfeer. Een goede buitenlamp biedt veel meerwaarde.

Argument 2 – het zorgt voor veiligheid

Goede buitenverlichting kan ook helpen bij het creëren van een gevoel van veiligheid. Zeker wanneer er sprake is van een afgesloten tuin, is het handig als daar extra licht is. Op het moment dat een potentiële inbreker dan voor de deur staat, baadt deze onverlaat werkelijk in het licht. Dat verlaagt de kans op een inbreker die een tussenstop maakt en dat verhoogt uw gevoel van veiligheid.

U kunt, om te voorkomen dat uw tuin een continue bouwplaats met veel te veel licht wordt, ook kiezen voor bewegingsdetectoren.

Argument 3 – het biedt extra cachet

Zelfs als mensen overdag naar uw woning komen kijken, kan het geen kwaad om er voor te zorgen dat uw buitenlampen goed in het zicht hangen. De verlichting hoeft niet eens aan te staan, maar een tuin met goede tuinverlichting is ook veel meer ‘af’ dan andersoortige tuinen. Kortom: het helpt om de verkoopbaarheid van de woning te vergroten.

Waar vind ik goede tuinverlichting?

U kunt een expert vragen om eens langs te komen. Zeker een elektricien uit de buurt kan u goed helpen bij het zoeken naar de mogelijkheden van externe buitenverlichting. Ook is het handig als u eens in de bouwmarkt gaat kijken. Daar vindt u veel verschillende typen buitenlampen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor tuincentra. Ook daar kunnen ze u adviseren over de mogelijkheden en goed op weg helpen om de juiste keuze te maken.

Comments are closed