Het stappenplan voor het leggen van een buitenterras.

Het stappenplan voor het leggen van een buitenterras.

Het is misschien niet helemaal het weer ervoor, maar toch kan een buitenterras met een overkapping in de winter ook lekker zijn! Je kunt hier natuurlijk eenvoudig een goedkoop laminaat voor gebruiken, alleen dan heb je de kans dat het met de aanslag van buiten op een oud en zwart laminaat voor je knusse terrasje zal uitkomen. Zelf een stevig en goed bestand terras maken kan natuurlijk ook. Wil je weten hoe? Hieronder geven we je een aantal tips:

Stap 1:

Graaf het gewenste stuk grond zo diep mogelijk uit, zodat de bovenkant van de planken uiteindelijk op de gewenste hoogte kunnen liggen. Hark de ondergrond om deze optimaal gelijk te krijgen en plaats de onderdoek. Dit zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt het terras door te groeien. 

Stap 2: 

Breng een steenslag aan voor de stabiliteit, van ongeveer 15 tot 20 cm. Verspreid hierna een laag legzand van ongeveer 5 cm diep. De balken krijgen hierdoor de mogelijkheid om goed waterpas te liggen. 

Stap 3:

Verspreid, voor de stabiliteit, de betontegels gelijkmatig over de oppervlakte. De afstand tussen elke betontegel mag niet al te groot zijn, houdt ongeveer zo’n 60cm aan, zodat de uiteindelijke balken niet door zullen buigen. Leg de buitenste tegels tegen de rand van de gehele oppervlakte aan. Controleer hierna met een waterpas.

Stap 4: 

Leg de draagbalken verticaal op de betonplaten. De steunpunten kun je tegen vocht isoleren met dakvilt of neopreenfolie. Houdt een afstand aan van minimaal 3 mm tussen de planken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld telkens een stukje hout tussen de planken.

Stap 5:

Begin met het bevestigen van de terrasplanken vanaf de binnenste zijde van het huis. Let op dat deze niet verschuiven. Bevestig ze hiervoor bijvoorbeeld met een gordelklem. Schroef de planken telkens vast met 2 roestvrijstalen schroeven aan beide kanten van de plank. 

Je terras is klaar!

Reacties zijn gesloten