Hoe geeft u uw tuin sfeer?

Hoe geeft u uw tuin sfeer?

Het duurt niet lang meer voor het zomer is. Waarschijnlijk kijkt u er nu al naar uit om met familie tijd in de tuin door te brengen. Wilt u dat het er daar net zo knus en gezellig uitziet als binnen? Dat huiselijke gevoel kunt u ook naar buiten brengen. Met een paar kleine veranderingen is het al mogelijk om de tuin sfeervoller in te richten.

De toon zetten

Iedere tuin heeft een unieke look, een geheel eigen karakter. Het kan het verlengstuk van uw huis zijn. Op welke plekken kunt u verlichting gebruiken en waar is extra aankleding welkom? Om uw woning heen kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om verlichting rondom een object te plaatsen, waarna deze zal transformeren in een eyecatcher. Ledverlichting wordt hier vaak voor gebruikt. Verder kunt u de tuin leuk aankleden met bloemen en planten. Door gebruik te maken van warme kleuren voor tuinmeubels en kussens, kunt u ook meer sfeer creƫren.

Persoonlijke hoekjes

Na een lange werkdag vindt u het misschien prettig om u even af te zonderen. Tuinschermen zijn makkelijk neer te zetten wanneer u hoekjes in de tuin wilt hebben. Als u ervoor kiest om daar een lamp bij te zetten of op te hangen, kunt u zelfs in de avond nog een boek lezen. Verder zou u gebruik kunnen maken van lichte tinten om het zomerse gevoel te behouden. Ook blijft het wat koeler achter lichte beschutting. Het is immers zo dat lichte kleuren minder warmte absorberen.

Water in uw tuin

Nadat u op een vrije dag een aantal uur in de zon hebt doorgebracht, verlangt u vast naar een frisse duik. Een luxe spa kan hierin uitkomst bieden. Ook hiermee kan het een sfeervolle belevenis worden: leg bijvoorbeeld een drijvende lichtbol in het water. Als u liever een vijver in de tuin ziet of al hebt, kunt u hetzelfde idee toepassen. Het is verfrissend en geeft een speels effect.

Sfeervolle ervaring

Relaxen in een hangmat, vanuit uw luie stoel naar een kunstwerk staren, met de familie rondom het kampvuur zitten. Het zijn allemaal voorbeelden die u kunt toepassen om de sfeer te versterken. Optimaal tot rust komen en er met een tevreden gevoel naar kijken, dat is het voornaamste doel.

Reacties zijn gesloten