Hoe zorg ik voor goed buitensanitair?

Hoe zorg ik voor goed buitensanitair?

Als u gaat klussen, is het van belang dat u van te voren goed nadenkt over de te volgen planning. Dat geldt ook voor het aanleggen van buitensanitair. Want als u een douche in de tuin wilt, een hot tub wilt ingraven of een ander willekeurig product wilt toepassen, dan is het zaak om vooruit te denken. Wij hebben 4 tips voor u die kunnen helpen, zorgen voor dat ultieme buitengevoel en nog veilig zijn ook.

Tip 1 – grondwerk eerst

Voordat u aan de slag gaat in de tuin, is het zaak om eerst de belangrijkste grondwerkzaamheden uit te voeren. Afhankelijk van hoe ver u wilt gaan en hoe veel ruimte en tijd u heeft, kan het aan te raden zijn om de tuin helemaal af te graven en egaal te maken. Een alternatief is een bepaald stukje afgraven en daar zorgen voor het juiste leidingwerk.

Tip 2 – zorg voor betrouwbare elektriciteit

Afhankelijk van wat u buiten wilt gaan aanleggen, is het zaak om te zorgen voor goede bedrading. Gaat u grof geschut gebruiken, zoals een hot tub of bubbelbad, waar ook nog behoorlijk wat stroom voor nodig is, dan kan het zaak zijn om een extra groep aan te leggen. Denk daar over na voordat u begint met graven.

Tip 3 – laat u adviseren door een loodgieter

Zeker als u kranen of andere leidingen in de tuin aan gaat leggen, kan het verstandig zijn advies in te winnen bij een loodgieter. Een loodgieter kan u helpen bij het op de juiste manier indelen van de leidingen en de tuin, en voorkomt dat u straks allemaal leidingen heeft lopen waar u niets mee kunt. Ook helpt een loodgieter u de kans op lekkages te verkleinen.

Tip 4 – probeer niet alles zelf

Soms lukt het niet. Dat is geen probleem, dan is het zaak een vakman te vragen. Of u heeft te weinig tijd. Ook dan kan het helpen om een externe vakman te vragen die u uiteindelijk helpt bij het netjes maken van de tuin. Niets is zo vervelend als een onafgemaakte klus.

Reacties zijn gesloten