In de tuin uw pizza op de bbq of grill bakken?

In de tuin uw pizza op de bbq of grill bakken?

Geweldige gegrilde pizza is een kunst, geen wetenschap. De methode is heel simpel, maar iedereen zijn bbq of grill is wel anders. Dit betekent dat het misschien een beetje fout kan gaan voordat u de perfecte pizza op de barbeque kan hebben.

Op een gasbarbecue

Bij het gebruik van een gasgriller heeft u vaak een gelijkmatige warmte. Plaats een pizza steen op de grill en zet de brander daaronder op middelhoog. Laat de grill warm worden, bedekt, met de steen aan de binnenkant. Als de grill super warm is, moet een thermometer ongeveer 500° graden Celsius voor ongeveer 10 minuten. Verwijder de deksel en plaats het deeg erop. De deegbal uitstrekken op de steen, voeg uw favoriete ingrediënten erop en smeer de korst met een beetje olijfolie in. Zet het deksel met openingen open en bak tot de bodem van de korst bruin is en de kaas borrelt voor 7-9 minuten. Door een paar grote metalen spatels te gebruiken, brengt u de pizza over op een bord. Laat het voor een paar minuten afkoelen voordat u het serveert.

Op een houtskool barbecue

De setup is een beetje anders, maar de methode is hetzelfde. Verspreid de kool in een ring rond de omtrek van de grill en plaats het rooster bovenop. Wanneer de kolen gloeien en niet meer vlammen, plaats de steen op het rooster, bedek en verwarm voor 20 minuten wat ongeveer 500 ° graden Celsius zal bereiken. Ga dan verder zoals beschreven eerder hierboven beschreven. Een steen moet heet genoeg zijn voor twee of drie pizza’s.

Toch nog mislukt? Bestel dan uw pizza met korting bij New York Pizza

De saus en kaas

Gebruik gewoon de simpele tomatensaus uit blik, pot of pak. Vaak zijn deze met een voedermolen gemalen en gekruid met zout. Breng de saus spaarzaam aan. Het moet niet teveel zijn want anders wordt de pizza soppig en niet crispy. U kunt verschillende soorten kaas op 1 pizza gebruiken zoals gescheurde mozzarella, parmezaan en geraspte jonge kaas. Ook hier weer niet te veel van want de vetten uit de kaas kunnen de pizza ook weer soppig maken. Kijk op de Albert Heijn website voor de ingrediënten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *