Jouw gras is altijd groener

Jouw gras is altijd groener

Denk jij dat het gras altijd groener is aan de overkant? Dan wordt het tijd om je gazon eens onder handen te nemen! Tegenwoordig betekent gazononderhoud niet langer urenlange zwoegen in slechte weersomstandigheden. Dankzij de komst van de zitmaaier wordt het onderhoud van je gazon een leuk en makkelijk klusje!

Wat is een zitmaaier juist?

De zitmaaier is eigenlijk een soort van kleine tuintractor met een maaidek onder. Een maaidek is een behuizing waarin messen zitten die het gras afsnijden. Simpel gezegd is het eigenlijk een grote grasmaaier waar je op kunt zitten.

Waarom het aanschaffen van een zitmaaier een goed idee is

Als bezige bij heb je vast niet altijd tijd om je gazon mooi te onderhouden, hierbij kan een zitmaaier je hulp bieden. Dankzij een zitmaaier gebeurt je gazononderhoud veel sneller. Met een zitmaaier neem je snel een grote oppervlakte onder handen. Niet alleen bespaart de zitmaaier je heel wat tijd uit, maar het is ook de comfortabelste manier om je gazon te onderhouden. Daarbij komt dat zo’n maaier makkelijk is in gebruik en je niet langer hoeft te sukkelen met een snoer die steeds in de weg zit, je hoeft ook niet langer achter je grasmaaier te lopen. Je zal ook makkelijker overal bij geraken, zo kan je je gazon pas echt deftig onder handen nemen!

Soorten zitmaaiers

Zitmaaiers zijn er in verschillende soorten. De keuze hangt af van je budget en de grootte van je gazon. Hieronder vind je een klein overzicht van de soorten.

Conventionele zitmaaier

Deze zitmaaier is de kleinste in het gamma.

Frontmaaier

Kies voor deze zitmaaier als nauwkeurigheid belangrijk is. Bij een frontmaaier zit het maaidek niet onder, maar aan de voorkant gemonteerd. Je hebt een beter overzicht over wat je maait en daardoor kan je dus nauwkeuriger maaien.

Zero-Turn maaier

Deze soort is een snellere versie van de gewone zitmaaier. Ze is zelfs speciaal ontwikkeld om met een hogere snelheid te kunnen maaien. Met de Zero-Turn maaier kan je ook veel nauwkeuriger de kanten maaien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *