Last van mollen of woelmuizen?

Last van mollen of woelmuizen?

Ziet u opeens molshopen in de tuin verschijnen of planten die opeens afsterven? Dan is de kans groot dat u ongewenste dieren zoals mollen of woelmuizen te gast heeft in uw tuin. Er zijn gelukkig voldoende maatregelen die u kunt nemen om de beestjes te verjagen en ervoor te zorgen dat ze ook niet meer terug komen.

Ongedierte bestrijden: neem preventieve maatregelen

Het is altijd beter om te voorkomen dan te genezen en daarom raden we u aan om op zoek te gaan naar preventieve methoden om ongedierte te bestrijden. Carbid is in veel gevallen bijvoorbeeld één van die oplossingen.

Sommige mensen kiezen ervoor om hun tuin te beschermen met hekken en gaas. Tegen de meeste dieren zal dit waarschijnlijk werken, maar voor mollen en woelmuizen verjagen is er meer werk nodig.

Als het leed al geleden is dan kunt u uw gazon er toch weer bovenop helpen. Hieronder vindt u een paar methoden om de ongewenste dieren uit uw tuin te verjagen:

  1. U kunt mollenklemmen aanschaffen en de beestjes vangen.
  2. U kunt een product als zwavel gebruiken om de mollen ‘uit te roken’
  3. Het inhuren van een professionele mollenvanger is wellicht ook een optie.
  4. U kunt elektrische schokken veroorzaken met een apparaat.
  5. U kunt carbid gebruiken: de penetrante geur verdrijft de beestjes.

Een betere optie dan mollen vangen

U kunt proberen om de mollen te vangen maar dit zal veel tijd en moeite kosten. Daarnaast heeft u alsnog veel materialen. Als u gebruikmaakt van een diervriendelijke manier zoals carbid hoeven de dieren geen schade op te lopen. Hierdoor houdt u de natuur in leven en uw gazon netjes! Het vangen van mollen lijkt misschien niet zo wreed, maar vaak gaan de dieren toch dood, omdat ze niet goed genoeg verzorgd worden. Dit zou eigenlijk verboden moeten worden, omdat er nieuwe diervriendelijke methoden zijn ontwikkeld!

Reacties zijn gesloten