Molshopen in uw tuin: wat nu?

Molshopen in uw tuin: wat nu?

Heeft u last van molshopen in uw tuin? Dat is bijzonder vervelend. Het is goed denkbaar dat u zo snel mogelijk van deze molshopen af wilt. U kunt de molshopen weer terug de grond indrukken, maar de kans bestaat dat er binnen afzienbare tijd weer één of meerdere molshopen in uw tuin opduiken. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een plaag. Heeft u te maken met een mollenplaag? Dan kunt u een aantal dingen doen om mollen op diervriendelijke wijze te bestrijden.

Mollenklem

Veel mensen kiezen ervoor om mollen te vangen met behulp van een klem. Meestal wordt hiervoor een klem gebruikt die de mollen direct doodt. Mollen bestrijden kan echter ook met een diervriendelijke klem. In dit laatste geval wordt er vaak een mollenkoker gebruikt. Met behulp van deze kokers zijn mollen levend te vangen. Een dergelijke klem werkt alleen goed wanneer je het patroon van een mol weet te ontdekken. Ga bij het vangen van een mol met behulp van deze klem wel voorzichtig te werk, want mollen duiken direct weg wanneer zij de grond voelen trillen. Hierdoor zult u ze dus niet vangen met een mollenkoker. Mollen zijn ook te bestrijden met behulp van bepaalde hondenrassen. Een Friese Stabij en een Wetterhoun zijn bijvoorbeeld meesters in het vangen van de beestjes, maar de mollen zullen het in dit geval niet overleven.

Sterk ruikende planten

Om mollen weg te houden uit uw tuin, kunt u er ook voor kiezen om speciale soorten planten te plaatsen. Het gaat in dit geval dan met name om planten met een sterke geur. Mollen hebben namelijk een bijzonder gevoelige neus en zij hebben ook een hekel aan de geuren van bepaalde planten. Met behulp van Keizerskroon, Kruisbladwolfsmelk en Tuingloxinia is het mogelijk om mollen uit uw tuin te weren. Het is in dat geval wel verstandig om ze te verspreiden over uw gehele tuin.

Ongediertebestrijder

Lukt het u niet om de mollenplaag zelf te verhelpen? Dan doet u er goed aan een ongediertebestrijder in te schakelen. Hij kan u van tips voorzien om de mollenplaag effectief te bestrijden. Daarnaast kan hij tevens gebruikmaken van speciale hulpmiddelen om de mollen te vangen en zo definitief afscheid te nemen van de mollenplaag.

Reacties zijn gesloten