Ongedierte in de tuin bestrijden doet u zo

Ongedierte in de tuin bestrijden doet u zo

Voor veel woningbezitters vormt ongedierte een grote ergernis. Dit is niet voor niets, want ongedierte kan voor schade aan uw woning en tuin zorgen. Denk bijvoorbeeld aan mollen, die het hele gazon omwoelen. Datzelfde geldt voor ratten en bepaalde muizensoorten, die voor schade aan de slootwal van uw tuin kunnen zorgen. Reden genoeg om het ongedierte zo goed mogelijk buiten uw woning te houden. Er zijn verschillende handige trucjes om ongedierte in de tuin tegen te gaan. In dit artikel vertellen we u hier, samen met een specialist op het gebied van ongedierte, meer over.

Voorkom prikkels voor ongedierte

Allereerst is het belangrijk om ongediertesoorten geen prikkels te geven, om zich in uw tuin op te houden. Denk bijvoorbeeld aan een oude boom die omgevallen is of dode struiken die zijn blijven staan. Dergelijke plekjes vormen de ideale verstopplek voor verschillende ongediertesoorten! Mocht u toch oud hout willen bewaren, dan doet u er verstandig aan om deze hoop ergens achterin uw tuin op te bouwen. Neem het hout niet zomaar mee naar binnen! Er kan houtworm in het hout zitten, wat u absoluut niet in huis wilt halen.

Tip: laat ook geen zoetigheden of kleine restjes eten op uw terras achter! Mieren, muizen en wespen zijn hier dol op. Voordat u het weet, heeft u verschillende ongediertesoorten naar uw tuin getrokken.

Preventieve vallen tegen ongediertesoorten

Met name ratten en muizen kunnen zich razendsnel voortplanten. Dit maakt dat het verstandig kan zijn om preventief muizen- en rattenvallen in de tuin te plaatsen. Zorg er wel voor dat andere dieren hier niet bij kunnen komen. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat uw eigen huisdier in de buurt van de val komt en zich hierdoor bezeert. Het gebruik van gifkorrels tegen muizen en ratten is niet langer toegestaan.

Tip: om wespen uit uw tuin te houden kan het slim zijn om halve sinaasappels aan de rand van uw tuin of terras te plaatsen. Zorg er wel voor dat u enkele kruidnagels in de halve sinaasappel steekt.

Reacties zijn gesloten