Serre aanbouwen in de tuin

Serre aanbouwen in de tuin

Een serre is ideaal om de woning wat te vergroten en hierbij toch het idee te hebben dat u buiten zit. U heeft dus de voordelen van buiten zitten die u kunt combineren met de voordelen van binnen zitten. Ideaal toch? In dit artikel lichten we kort enkele voordelen van een serre uit, die de glaszetter helder op een rijtje zet.

Ook ‘s winters in de zon

Achter glas wordt u niet zo makkelijk bruin als wanneer u buiten zit, zeker niet in de winter wanneer de zon niet zo sterk is. Dat betekent echter niet dat het niet heerlijk kan zijn om in de winter lekker in de zon te zitten! Met een serre kunt u in de warmte en het licht van de zon zitten, zonder dat u last heeft van de koude wind. We raden dan wel aan om HR++ glas te gebruiken in de serre. Isolatie is belangrijk om de temperatuur in de serre comfortabel te houden.

Meer licht

Een serre bestaat doorgaans geheel of bijna geheel uit glas. Het grote voordeel hiervan is dat er veel lichtopbrengst is, waardoor er veel meer licht in de woonruimte komt. Hierdoor wordt de ruimte als prettiger ervaren wat de leefbaarheid zeker ten goede komt. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich prettiger voelen wanneer ze zich in een lichtere ruimte bevinden. Doordat een serre u eigenlijk in de buitenlucht laat wanen zonder dat u gehinderd wordt door de wind en de regen, heeft het een positief effect op het binnenklimaat. Heeft u liever meer privacy? Het is ook mogelijk om mat glas of stickers te gebruiken op de beglazing van de serre.

Eén ruimte

In tegenstelling tot een aanbouw of uitbouw is een serre echt een deel van de woning. Hierdoor loopt u gemakkelijk de serre in, zonder dat u fysiek naar een andere ruimte hoeft te lopen. De drempel om even lekker in de serre te zitten, is daardoor veel kleiner dan bij het bouwen van een afzonderlijke ruimte. Een serre wordt dus over het algemeen veel beter en nuttiger besteedt dan een aanbouw.

Reacties zijn gesloten