Tijdens de herfst in de tuin werken

Tijdens de herfst in de tuin werken

De herfst is weer aangebroken en dat betekent dat de korte mouwen T-shirts weer de kast in kunnen. Het is weer tijd voor de dikke truien en jassen. Als je een groot fan bent van het werken in de tuin kan dit een moeilijke periode voor je zijn. Veel mensen stoppen zodra het minder weer wordt met het werken in de tuin. Niet alleen omdat ze het te koud vinden, maar ze denken ook dat de bloemen niet meer groeien. Toch is er nog genoeg te doen in de tuin, ook als het kouder wordt.

Wat is er nog te doen in de herfst?

In de tuin kan nog van alles gedaan worden in de herfst. De grond is nog warm van de zomer en de grond is lekker vochtig van de regen die regelmatig valt. Dit maakt het de ideale tijd om te planten en verplanten. Het is tevens de laatste kans om nog wat extra’s aan je tuin toe te voegen, dus maar er wat moois van. Verder kan je bijvoorbeeld bollen planten. Wanneer je de bollen in de herfst plant, hebben ze genoeg tijd om precies in de lente uit de grond te komen en je tuin weer prachtig kleur te geven. In de herfst moet de heg ook nog voor de laatste keer gesnoeid worden.

Kleed je wel lekker warm aan

Wat veel mensen ook tegenhoudt om in de herfst te gaan werken in de tuin is het weer. Ons lichaam is natuurlijk het warmere zomerklimaat gewend waardoor het even flink wennen is in het begin. Gelukkig zijn er tegenwoordig warme tuinhandschoenen die je vingers beschermen tegen de kou. Bij Jobopromotions.nl kan je werkkleding laten bedrukken waardoor je er professioneel bij loopt. Dit kan je ook extra gemotiveerd houden om toch weer de kou in te gaan.

Reacties zijn gesloten