Tips voor de grote schoonmaak van uw tuin

Tips voor de grote schoonmaak van uw tuin

Aan het begin van de zomerperiode kiezen veel woningbezitters voor de grote schoonmaak van hun tuin. Door de eerste zonnestralen uit het voorjaar zal er inmiddels het nodige onkruid tussen uw mooie planten en struiken gegroeid zijn. Niet alleen geeft het onkruid uw tuin een rommelige uitstraling, ook kan het de groei van andere planten belemmeren. Naast het verwijderen van het onkruid zijn er nog tal van andere klusjes die in uw tuin gedaan moeten worden om deze klaar te maken voor de zomer. Denk daarbij aan het reinigen van het terras, het schoonmaken van de buitenmuren, het maaien van het gazon, enzovoorts.

Het schoonmaken van de tuin

Om de tuin onkruidvrij te krijgen kunt u de hulp van een hoveniersbedrijf inschakelen. Zeker wanneer u zelf weinig affiniteit heeft met tuinieren of wanneer u een erg grote tuin heeft, kan deze hulp fijn zijn. Een hovenier helpt u niet alleen bij de grote schoonmaak van uw tuin, maar kan ook hulp bieden bij het maaien van het gazon, het verticuteren van het gazon, enzovoorts. Bij het verticuteren van het gazon wordt het mos tussen het gras verwijderd, waardoor uw gazon gezonder en vaak mooier wordt.

Tip: uw tuin laten onderhouden helpt u de tuin bij te houden. Laat uw tuin bijvoorbeeld aan het begin en einde van de zomer onderhouden door een hoveniersbedrijf.

Het terras en de buitenmuren reinigen

Naast de tuin zelf is het minstens zo belangrijk om ook uw terras en de buitenmuren van uw woning te reinigen aan het begin van de zomer. Maak hierbij gebruik van een hogedrukspuit om de groene aanslag weg te spuiten. Dit is een vies klusje, waarbij vaak veel prut vrijkomt. Houd hier rekening mee bij uw kledingkeuze en de dag waarop u deze klus uitvoert. Schoonmaakazijn kan u helpen de groene aanslag te verwijderen.

Comments are closed