Tips voor het inrichten van de tuin

Tips voor het inrichten van de tuin

De zon schijnt weer in Nederland en de bloemen zijn weer in volle bloei. Dit betekent dat de tuin weer moet worden opgeknapt om weer helemaal klaar te zijn voor het seizoen. Echter lopen mensen vaak tegen het probleem aan dat ze niet weten hoe ze hun tuin moeten inrichten. Welke plant komt bijvoorbeeld in welk seizoen het beste tot zijn recht en van welke tuinmeubelen heeft u nu het langst plezier? In dit artikel geven we u enkele tips waardoor u lekker aan de slag kunt gaan!

Tuinmeubelen

Bij het uitkiezen van de juiste tuinmeubelen dient u met meerdere factoren rekening te houden. Kies ten eerste altijd tuinmeubelen uit die makkelijk te combineren zijn met alle andere attributen in de tuin. Houd er daarnaast rekening mee dat de meubels buiten staan en makkelijk vies kunnen worden. Kies dus geen kleur waarbij dit heel duidelijk te zien is. Zwarte of houten meubels doen het bijvoorbeeld altijd goed. Bij het plaatsen van de meubels zelf, is het aan te raden een gezellig hoekje te maken, waarbij u de meubels tegen 2 muren in een hoek zet. Hierdoor schermt u het niet af van de rest van de tuin, maar krijgt u toch een gezellig hoekje.

Planten

Kies bij het uitzoeken van de planten voor een combinatie van grote en kleine planten. Grote planten kunt u goed in hoeken zetten en kunnen de toon zetten voor de sfeer in de tuin. Tevens kunt u gebruik maken van grote bloempotten. Wanneer u bloembollen gaat planten in een bloempot, dient u rekening te houden met het seizoen. U kunt ook de ‘lasagne’ techniek toepassen. Dit houdt in dat u meerdere bloembollen onder elkaar plant, waardoor er eens in de zoveel tijd weer een andere bloem tot bloei komt. Gebruik een kortingscode voor vtwonen om met korting je tuinartikelen te kopen!

Reacties zijn gesloten