Een trampoline in uw tuin plaatsen

Een trampoline in uw tuin plaatsen

Zomer

Het is weer zomer en het wordt langzamerhand dus warmer buiten. De kinderen gaan de tuin weer in en spelen er op los. Het lijkt u leuk voor de kinderen om een trampoline van Berg in de tuin te hebben. Welke opties heeft u dan en waar moet u rekening mee houden?

In de grond of niet

U heeft ze vast wel eens gezien: de trampolines die in de grond zitten en dus gelijk lopen met de rest van de tuin. Dit is mooi om te zien maar wellicht wat minder praktisch als u bij het onderstel van de trampoline wilt komen, omdat er bijvoorbeeld iets stuk is.

Formaat van de trampoline

De grootte van de Berg trampoline kunt u uiteraard zelf kiezen. Het is verstandig om daarbij rekening te houden met het formaat van uw tuin en de leeftijd van uw kinderen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een trampoline van 180 centimeter doorsnede als u een kleine tuin of jonge kinderen heeft. Heeft u een kleine tuin, maar wilt u toch een wat grotere trampoline, dan kunt u ook kiezen voor een rechthoekige trampoline. Het voordeel hiervan is dat u hem vaak een beter plekje kunt geven, omdat veel tuinen ook vierkant of rechthoekig zijn. Ook kunt u er makkelijker nog spullen naast zetten.

Net voor de trampoline

Een trampoline is natuurlijk erg leuk maar niet zonder gevaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met kinderen. Zorg daarom sowieso dat de veren aan de zijkant van het net goed beschermd zijn. Deze zijn altijd bedekt als u een trampoline koopt maar het materiaal wil nog wel eens verschuiven. Het is ook verstandig om een net bij de trampoline te kopen. Dit voorkomt dat er iemand naast kan vallen.

Ook voor volwassenen

Een trampoline kopen is natuurlijk leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Springen op een trampoline geeft een geweldige workout!

Reacties zijn gesloten