Tuintrends voor 2016

Tuintrends voor 2016

De tuin is niet langer meer een aparte ruimte buiten, maar mag volledig bij de woning betrokken worden. De laatste tuintrends laten zien dat de tuin een verlengstuk van de woonkamer wordt. Door te kiezen voor eenzelfde stijl meubilair, creëert u harmonie en balans tussen binnen en buiten. Met accessoires die terugkomen in huis, maar ook in de tuin, ontstaat er een eenheid. Het plaatsen van een veranda zorgt ervoor dat u langer van het buitenleven kunt genieten, ook tijdens de regenbuien.

Zelf kweken is een tuintrend

Een opkomende tuintrend is het aanleggen van een moestuin of kruidentuin. Met het zelf kweken van groenten en kruiden in de tuin bent u niet alleen groen bezig, het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Het geeft voldoening om uw groenten met de week te zien groeien. Kruiden kunt u eenvoudig binnenshuis kweken. Door potjes op het aanrecht of de vensterbank te plaatsen, heeft u altijd de juiste kruiden in huis. Het enige wat u hoeft te doen, is te zorgen voor voldoende licht en water.

Groen, groener, groenst

De tuin wordt niet alleen een verlengstuk van de woonkamer, maar ook een rustpunt om uzelf even terug te trekken. Door de tuin te laten begroeien met klimplanten, creëert u uw eigen oase van groen. Klimplanten groeien erg snel, dit is ideaal wanneer u kieren in u schutting heeft, waar u zich aan ergert. Binnen no time is de schutting dichtgegroeid en geniet u van meer privacy. Verticaal tuinieren kan ook. Dit is een uitkomst wanneer u een balkon heeft en optimaal gebruik wilt maken van de ruimte. Vogelhuisjes en insectenhotels zorgen voor meer leven in de tuin.

De exotische tuin

Met de vele reizen die gemaakt worden, komt ook de inspiratie voor een meer exotische tuin. Een palmboom, cactus of lavendel halen het buitenland naar uw tuin. Souvenirs uit het buitenland, zorgen voor een uitheems gevoel. Een stenen beeld uit Mexico, mozaïek tegels uit Portugal, 1001 nacht lampen uit Marokko, alles mag volgens de tuintrends geplaatst worden in uw exotische tuin. Een eenvoudige loungeset fleurt u op met kleurrijke kussens uit Ibiza. Met souvenirs creëert u niet alleen een exotische tuin, maar bezit uw tuin ook nog eens originele details.

Reacties zijn gesloten