Uw oprit bestraten

Uw oprit bestraten

Wilt u graag uw oprit bestraten of laten bestraten? Naast dat het handig is voor de auto – vanwege de goede ondergrond – is het ook van belang dat het er goed uit komt te zien natuurlijk. Waar moet u op letten en waar moet u aan denken wanneer u de oprit gaat bestraten en hoeveel zal het ongeveer gaan kosten? Geen onbelangrijke vragen. Daarom volgen hier een paar tips en kunt u aan de hand van gemiddelde prijzen berekenen hoeveel u ongeveer kwijt bent aan het bestraten van de oprit. Allereerst: waar moet u rekening mee houden?

Handige tips

Welke stenen wilt u hebben? Dat is natuurlijk de eerst vraag die beantwoord moet worden. Wanneer u hier uit bent is het verstandig om het totaal benodigde aantal stenen in één keer te kopen; zo voorkomt u kleurverschil. Verder niet onbelangrijk: voor een oprit worden stenen aangeraden van minstens zeven centimeter dikte. Wanneer u de partij stenen voor de deur hebt en ze zijn een beetje vuil, niet schoonmaken met een hogedrukspuit. Ze worden wel schoon, maar ook poreuzer. In de toekomst zullen juist meer vuil en algen opnemen. Laatste tip voor het leggen van een oprit, is een ellenboog- of visgraadverband aan te leggen om te zorgen voor een betere drukverdeling.

De kosten

Hoeveel kost een oprit bestraten? Een vraag waar helaas geen rechtlijnig antwoord op te geven valt, aangezien de prijs afhangt van het soort stenen dat gebruikt wordt, het aantal stenen (aantal m2), eventuele opsluitbanden en de kosten van de stratenmaker die onderling verschillen. Tevens moet er rekening gehouden worden met ophoogzand. Het gebruik hiervan wordt sterk aangeraden, aangezien de oprit nog een stukje zal zakken naar aanleiding van trillingen. De gemiddelde kosten voor al deze zaken vindt u hieronder.

Prijzen per m2

Voor de stenen voor uw oprit, bent u ongeveer tussen de 15 en 35 euro per vierkante meter kwijt. Voor een kubieke meter ophoogzand bent u tussen de 50 en 70 euro kwijt en de opsluitbanden zijn het goedkoopste om aan te schaffen; 2 tot 5 euro per meter. De stratenmaker kost meestal tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter, of tussen de 30 en 40 euro per uur. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen, zodat u hier zelf een duidelijker beeld van kunt krijgen. Via de website www.bestrating-expres.nl komt u vrijblijvend in contact met meerdere stratenmakers bij u uit de buurt.

Reacties zijn gesloten