Van tuinplanten tot tuinmeubilair: tips voor het aanleggen van een moderne tuin

Van tuinplanten tot tuinmeubilair: tips voor het aanleggen van een moderne tuin

Eén van de grootste trends op het gebied van tuinaanleg is de moderne tuin. Moderne tuinen zijn ruimtelijk vormgegeven tuinen met een mooi en opvallend lijnenspel, lichte kleuren en rustige materialen. Dankzij het eenvoudige ontwerp vormen moderne tuinen vaak een oase van rust in het drukke leven van alledag. Een moderne tuin laten aanleggen biedt een scala aan mogelijkheden. Zo kan je er voor kiezen om een gedeelte van het tuinmeubilair, zoals een tuinbank, te verwerken in het tuinontwerp, kan je spelen met verschillende hoogtes en allerlei soorten materialen. Wil jij een moderne tuin aanleggen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Het ontwerp

Een moderne tuin heeft strakke lijnen en duidelijke vormen. Zo zijn de paden, de borders en bloembakken, het terras en een eventuele terrasoverkapping strak en minimalistisch vormgegeven en bevat de tuin weinig afgeronde lijnen. Wil jij een moderne tuin ontwerpen? Kies dan voor een minimalistisch, overzichtelijk ontwerp en werk altijd in de lengte van de tuin. Maak gebruik van duidelijke lijnen en grote, hoekige vormen en verlies je niet in de kleine details, want dat kan er juist voor zorgen dat de tuin kleiner lijkt.

De juiste tuinplanten

Beplanting speelt een grote rol in een moderne tuin. Bij moderne tuinen is het niet gebruikelijk om hele borders vol te planten, maar wordt de tuin vaak op een subtielere manier van beplanting voorzien. Zo worden de borders niet vol geplant met allerlei soorten kleine tuinplanten, maar wordt er vaak gekozen voor één soort tuinplant met een wat groter formaat. Deze tuinplanten worden vaak een stukje uit elkaar geplant, waardoor er een ruimtelijke uitstraling wordt gecreëerd. De tuinplanten die het meest geschikt zijn voor een moderne tuin zijn tuinplanten met een minimalistische uitstraling. Siergrassen, lavendel, hortensia’s met witte bloemen en bodembedekkers zijn zeer geschikt voor de moderne tuin.

Tuinmeubilair en andere tuinaccessoires

Moderne tuinen zijn vaak uitgerust met weinig details. Dat geldt ook voor het tuinmeubilair en de tuinaccessoires. Ben jij op zoek naar een goed tuinset? Kies dan voor een tuinset of loungeset met een minimalistische vormgeving en rustige kleuren. Wil jij jouw tuin uitrusten met goede tuinverlichting? Kies dan voor modern vormgegeven verlichting of werk de verlichting weg in bijvoorbeeld de stoep of de borders. Bij andere soorten tuinaccessoires en tuinmeubilair is het aan te raden om altijd te kiezen voor de variant met de meest minimalistische vormgeving. Zo weet je zeker dat deze onderdelen van de tuin goed bij de rest van de vormgeving passen.

Reacties zijn gesloten