Veelgemaakte fouten bij het aanleggen van een nieuwe tuin

Veelgemaakte fouten bij het aanleggen van een nieuwe tuin

In de zomer is er niets fijner dan heerlijk te kunnen genieten van het zonnetje in uw eigen tuin. Vooral wanneer deze tuin er pico bello uitziet en geheel naar smaak is ingericht. Indien u een tuinliefhebber bent, is de kans groot dat u ook graag zelf aan het werk bent in uw tuin en regelmatig in de weer bent met planten, potgrond en snoeischaren. Veel tuinliefhebbers kiezen er dan ook voor om hun eigen tuin aan te leggen. Een ontzettend goed plan, mits u natuurlijk weet waar u mee bezig bent. Omdat we ervoor willen zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw nieuwe tuin delen we graag de meest gemaakte fouten bij het aanleggen van een nieuwe tuin met u.

Geen rekening houden met het onderhoud van bepaalde tuinelementen

We zien het vaak dat mensen in hun enthousiasme kiezen voor bijvoorbeeld een vijver of prachtige boomsoort maar niet in de gaten hebben hoeveel werk hierbij komt kijken. In een vijver gaat bijvoorbeeld niet alleen ontzettend veel tijd en moeite zitten, ook de kosten zijn ontzettend hoog. Dat is iets dat veel mensen zich niet realiseren wanneer zij besluiten een vijver te nemen. Hetzelfde geldt voor het aanplanten van bomen. Natuurlijk is het prachtig om een boom in uw tuin te hebben, maar realiseert u zich dat deze ontzettend snel groeien en dat u er niet zo gemakkelijk vanaf komt wanneer u besluit de boom te willen verwijderen. Kies in dit geval altijd voor een boomsoort die vrij klein blijft en geen gigantisch en krachtig wortelstelsel ontwikkelt. Hierdoor weet u zeker dat de boom geen schade aanbrengt.

Bezuinigen op de verkeerde tuinelementen

Natuurlijk wilt u het liefst de kosten laag houden wanneer u een nieuwe tuin aanlegt. Er zijn dan ook genoeg zaken waar u op kunt besparen bij het aanleggen van een tuin. Maar er zijn ook bepaalde elementen waar u absoluut niet op zou moeten besparen, maar wat nog wel erg vaak gebeurt. Een voorbeeld is de buitenkraan en de terrastegels. Huur voor het aanleggen van een buitenkraan altijd een specialist in, zodat u er zo lang mogelijk plezier aan beleeft. Kies daarnaast ook altijd voor kwalitatief goede terrastegels. Deze bepalen namelijk grotendeels het uiterlijk van uw tuin en u wilt daarnaast niet dat de tegels snel stuk gaan of vervagen.

Reacties zijn gesloten