Wat voor soort tuinbeeld wilt u graag?

Wat voor soort tuinbeeld wilt u graag?

Vindt u de tuin ook wat aan de saaie kant worden? Zou u de tuin eens willen opvrolijken en van meer sfeer willen voorzien? Dan zijn tuinbeelden de ideale oplossing. Deze beelden brengen iets extra’s voor in de tuin. Daarbij kunt u denken aan een simpel beeldje voor op de tafel of van een groter beeld midden in de tuin. Maar wat voor soort beeld tilt de sfeer in uw tuin naar een hoger niveau? In dit artikel gaan we enkele soorten uitlichten en wie weet zit er een geschikte voor u tussen.

Natuursteen

Veel gebruikte materialen voor natuursteen zijn marmer, lavasteen en terrazzo. Tuinbeelden van natuursteen zijn zeer modern en hebben een vaak een aparte vorm die heel uniek is. Geef ze dus een aparte plek in de tuin waar ze opvallen. Het liefste met weinig andere attributen in de buurt. Zodoende komt de ware schoonheid van deze tuinbeelden naar voren.

Beton

Tuinbeelden van beton worden over het algemeen wat vaker gebruikt. Voornamelijk fonteinbeelden en beelden in de vorm van dieren worden van beton gemaakt. Het aanbod onder betonnen tuinbeelden is wat ruimer dan iedere andere soort, dus daarom worden deze als minder speciaal gezien. Het maakt dus ook niet uit waar u dit beeld in de tuin neerzet. Het staat overal goed!

Brons

Bronzen tuinbeelden zijn juist weer wel speciaal. Deze worden vaak ontworpen op aanvraag. Veel mensen willen een bronzen beeld hebben dat een speciale betekenis heeft. Vaak gaat het om levensechte beelden en niet om standaard figuren. Tuinbeelden van brons behoren ook tot het duurdere segment, dus u zult goed moeten nadenken of u een beeld wilt hebben van dit materiaal.

Fossiel hout

De laatste soort die wordt uitgelicht is fossiel hout. Doorgaans komen deze niet voor in tuinen, maar meer op openbare plekken, zoals een groot plein. Fossiel hout is eigenlijk niet meer dan versteend hout, alleen kan dit materiaal niet verteren. Wilt u dus een uniek exemplaar? Dan moet u zeker voor een tuinbeeld van fossiel hout gaan.

Reacties zijn gesloten