Welke klussen laten we aan de echte professionals over?

Welke klussen laten we aan de echte professionals over?

Als tuinbedrijf kunnen we u helpen met het ontwerpen en inrichten van uw tuin, waar u in de zomer heerlijk tot rust kunt komen. Onder het genot van een hapje en een drankje genieten van de ondergaande zon, terwijl uw kinderen alle ruimte hebben om te spelen! Met een groot gazon of een fijne zandbak is ook aan uw huisdier gedacht bij het ontwerp van uw tuin. Hoewel we de planten, struiken en bomen in de voor u ontworpen tuin zelf kunnen planten, zijn er ook enkele klussen die we aan specialisten overlaten. Denk bijvoorbeeld aan het bestraten van uw oprit, het leggen van uw terras, enzovoorts.

Zeker een oprit betreft vaak een behoorlijk groot oppervlak, waardoor enige hulp van professionals gewenst is. Dit zorgt er niet alleen voor dat het eindresultaat mooier zal zijn, ook is uw tuin en oprit sneller klaar voor gebruik. Zo geniet u de volgende zomer al van een prachtige, vrolijke tuin.

Een tuin ontwerpen en indelen

Voordat we met de klussen in uw tuin kunnen beginnen, is het belangrijk om een ontwerp voor uw tuin te maken. Hierbij kijken we onder meer naar de bloeiperiode en bloeitijd van verschillende planten en struiken. U wilt het liefst het hele jaar door van uw tuin kunnen genieten, waardoor er iedere maand iets in bloei moet staan. Door verschillende planten en struiken met elkaar te combineren kunt u hiervoor zorgen. Wij hebben een ruime ervaring en kennis om de perfecte combinatie voor uw tuin samen te kunnen stellen. Naast een combinatie van verschillende bloeiperiodes, is het ook belangrijk om naar de zon- en schaduwzijde van uw woning te kijken. Sommige planten hebben bijvoorbeeld erg veel zon nodig om het goed te doen.

Naast de planten en bloemen in uw tuin wilt u voldoende ruimte hebben voor spelende kinderen en huisdieren. Met een mooi gazon creëert u die ruimte! Daarbij is een gazon lekker zacht, waardoor het minder pijnlijk is als u kinderen vallen.

De oprit en het terras vormgeven

Wanneer de tuin naar wens is ingedeeld, kunnen we met u meedenken over een geschikte oprit en een mooi terras. Het is belangrijk dat de stenen die voor de oprit en het terras gebruikt worden, aansluiten bij de stijl van de steen in de buitenmuren van uw woning. Wanneer het contrast tussen beide stenen te groot zou worden, zou dit uw terras of oprit een rommelige uitstraling kunnen geven. Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen! Bij het ontwerpen van een oprit kunt u onder meer voor een mooie sierrand kiezen, waarbij u een speciaal patroon in de randen van de oprit aan laat brengen. Laat uw oprit door professionals bestraten, om er zeker van te zijn dat de stenen mooi recht komen te liggen. Ook is de kans op verzakkingen hierbij kleiner.

Uw terras kunt u eveneens door professionals laten bestraten. Een alternatief voor een stenen terras is een terras met een veranda of een vlonder. Het hout van een veranda geeft het terras een landelijke, natuurlijke uitstraling. Daarbij kunt u met een veranda ook tijdens een zomers buitje op uw terras blijven zitten.

Tip: plaats een aantal bloempotten met vrolijke eenjarige plantjes op uw terras! Zo betrekt u uw terras bij de rest van uw tuin.

Reacties zijn gesloten